Overvåkningskamera

Hvilket overvåkningskamera er riktig for deg

Hvilket overvåkningskamera er riktig for deg

editorial

Overvåkningskamera er noe som brukes både i private hjem og på arbeidsplasser for å øke sikkerheten i området og forebygge uvedkommende gjester. Hvis du også tenker på å montere kamera i ditt hjem, da kan du her bli klokere på hva du bør tenke over.

Forskjellige faktorer er avgjørende

Et overvåkningskamera i dag kan være mange ting, og det er stor forskjell på de modeller og typer som finnes på markedet. Derfor er det utrolig viktig at du finner ut hvilke behov du har, så du kan velge den helt riktige løsningen for deg.

Det er forskjellige faktorer som spiller en rolle når du skal velge, og her kan du bli klokere på noen av de viktigste.

Innendørs eller utendørs?

Overvåkningskamera

Ditt kamera kan både plasseres utendørs med utsikt over hagen, oppkjørselen eller inngangen, men kan selvfølgelig også brukes inne i huset, i fellesområder eller lignende. Noen kamera egner seg bedre til innendørs bruk, mens andre er designet til bruk ute. Du bør også tenke over om det må kunne brukes i mørke. 

WiFi eller 4G?

Mange kamera gir i dag muligheten for at du kan følge med live på telefon eller PC når du ikke er hjemme, men dette krever selvfølgelig en forbindelse fra ditt overvåkningskamera. Derfor må den kunne få tilgang til WiFi, eller alternativt ha 4G dersom rekkevidden av din WiFi ikke er stor nok. Dette brukes ofte hvis du har et utendørs overvåkningskamera, eller har det på hytten der du ikke har på WiFi.

Plassering og antall

Noe helt avgjørende er hvordan du plasserer dine kamera og hvor mange du har. Det anbefales alltid å ha mere enn ett, og du bør som minimum dekke områder der man kan komme inn og ut av eiendommen. Synlige kamera kan også virke forebyggende til å skremme bort uvedkommende gjester i området.