tannverk

Tannverk - Årsaker, symptomer og behandling

Tannverk - Årsaker, symptomer og behandling

editorial

Ingen tvil om at å oppleve tannverk kan være en smertefull opplevelse. Det kan være alt fra en mild smerte til en smertefull følelse. Uansett hvor lenge det varer, kan det være foruroligende og plagsomt. I denne artikkelen skal vi diskutere de vanligste årsakene til tannverk, symptomene du bør se etter og hva du kan gjøre for å lindre smertene.

Årsaker til tannverk

Tannverk kan skyldes ulike årsaker. Det kan være alt fra tannråte, tannkjøttsykdommer, skade på tennene eller vi kan ha en infeksjon i tannkjøttet. De vanligste årsakene er tannråte, tannkjøttbetennelse, tannverk under visdomstannen, tanninfeksjon, tannskade. 

Symptomer

Symptomene på tannverk kan variere fra person til person, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av smerten. Imidlertid er noen av de vanligste symptomene på tannverk:

  • Smerter eller ømhet i tennene

  • Smerter eller ømhet i tannkjøttet

  • Sensitivitet i tennene mot varmt eller kaldt

  • Hevelse i tannkjøttet eller ansiktet

  • Feber og generell følelse av sykdom

tannverk

Behandling av tannverk

Siden årsakene til tannverk kan variere, kan behandlingstilbudene også variere. Her er noen vanlige måter å lindre tannverk på:

  • Smertestillende midler – over-the-counter smertestillende midler eller reseptbelagte smertestillende midler kan hjelpe til med å lindre tannverk.

  • Antibiotika – Hvis infeksjonen forårsaker tannverk kan legen ordinere antibiotika for å behandle infeksjonen.

  • Trekk tannen – Hvis tannråte eller skader er så alvorlige at tannen ikke kan reddes, kan tannlegen trekke tannen for å lindre smerte og forhindre ytterligere infeksjon.

  • Varm eller kald kompress – Påføring av varme- eller kaldkomprimering kan hjelpe til med å lindre tannverk

Tannbesøk – Hvis tannverket vedvarer, bør du kontakte en tannlege. En tannlege kan undersøke tennene dine og fastslå hva som forårsaker smerten og din tannverk.

  For dine tenner

  Oppsummert kan tannverk være en smertefull og ubehagelig opplevelse, men det er behandlingsmetoder som kan hjelpe deg med å lindre smerten og behandle årsakene til smerten. Det er viktig å oppsøke hjelp fra tannlege dersom smertene vedvarer eller er særlig kraftige. Regelrett tannpleie, og regelmessige besøk til tannlegen hjelper deg å unngå smertefulle tannproblemer. Les mer om mulighetene dine her: http://voyenengatannlegekontor.no/behandlinger/tannverk