ortoser

Profesjonell utvikling av ortoser for alle behov

Profesjonell utvikling av ortoser for alle behov

I dag finnes det utrolig mange muligheter for avanserte ortoser og proteser dersom du skulle få behov for dette. Og faktisk kan man oppnå en vesentlig forbedring i funksjonsnivå med slike ortopediske hjelpemidler som gjør hverdagen både enklere og kanskje også mer smertefri.

Spesialister på oppgaven

Selvom vi har mye teknologi til å hjelpe oss i dag, så er det nødvendig med kompetente fagfolk for å utvikle skreddersydde ortopediske hjelpemidler som fungerer i hverdagen. Det er nemlig nødvendig å kunne forstå folks behov og ønsker, og det endelige produktet må tilpasses fullstendig til brukeren.

Derfor er det spesialiserte fagpersoner som er på oppgaven. Dette ser man blant annet hos Trøndelag Ortopediske Verksted der ortopediingeniører og ortopediteknikere jobber sammen for de mest optimale løsninger. Den tverrfaglige innsatsen gjør at du får det beste fra begge verdener, både når det gjelder design og utforming, men også når det gjelder selve produksjonen.

Du kan se mye mer om prosessen på https://www.tov.no/ der du også kan få svar på en rekke andre spørsmål. For hvilke hjelpemidler finnes egentlig, og hvordan får du adgang til dem? Og hvilke funksjonstap kan bedres med ortopediske hjelpemidler?

Henvisning fra legen

Legen din hjelper deg med å vurdere om ortopediske hjelpemidler er relevant for deg. Det kan være ved varige funksjonstap på grunn av medfødte sykdommer eller lidelser, skader og uhell, eller som ledd i behandling ved midlertidige skader og funksjonstap. Det er altså legen som henviser deg videre i systemet dersom du har behov for hjelpemidler.

Listen over de forskjellige hjelpemidler er lang, og det kan være alt fra proteser til ortoser, fottøy eller annet. Det kan produseres ortopediske hjelpemidler til hele kroppen – rett fra en finger til et ben eller til ryggen. Derfor er det i dag mulig å produsere skreddersydde, effektive hjelpemidler for en lang rekke utfordringer.