leker

Leker som tåler tidens tann

Leker som tåler tidens tann

editorial

Du har kanskje lagt merke til når du selv har fått barn, at det er noen leker som du kjenner igjen fra din egen barndom? Noen leker overlever nemlig tidens tann, men hvorfor er det sånn? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor overlever noen leker? 

For hvorfor er det egentlig sånn at noen leker overlever? Vi lever i en tid der det meste er digitalt og barn blir underholdt på en helt annen måte enn de ble da vi var små. Det er en stor endring, men det som ikke har endret seg, er at barn fremdeles trenger og synes det er gøy med fysiske leker. Derfor er det kanskje litt ekstra morsomt når dette er leker som vi selv har lekt med og hatt det gøy med som barn. 

leker

Det er rett og slett fordi noen selskaper har vært utrolig flinke til å fornye seg, at dette overhodet er mulig. Tenk på et ikon som Barbie, for eksempel. Hun har eksistert i flere generasjoner, og hun har vært med på både kvinnekamp og jappetid, uten å gå av moten. Det er fordi Barbie utvikler seg med tiden og tilpasser seg til nye sensibiliteter og strømninger. En type leke som Lego, vil for eksempel også fremdeles være relevant, fordi det å bygge noe fra ingenting aldri går av moten. 

Finn akkurat det du leter etter 

På sider som www.lekeakademiet.no, kan du finne akkurat det du leter etter. Det er gøy å introdusere en ny generasjon for de tingene du synes var moro som barn, og det kan bidra til å skape et bånd og en forståelse. Kanskje husker du også hvor gøy det var å leke? Det finnes mange leker på markedet som har vært tiltede i generasjoner, på nettet kan du enkelt finne akkurat det du leter etter og et stort utvalg av leker.