lån

Hvordan fungerer lån uten sikkerhet?

Hvordan fungerer lån uten sikkerhet?

editorial

Når man begynner å se på lån på nettet, kommer begrepet lån uten sikkerhet ganske fort frem. Men hva betyr det egentlig og hvorfor snakker man om lån uten sikkerhet? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Uten sikkerhet for hvem? 

Lån uten sikkerhet høres jo neppe særlig trygt ut, men er det virkelig sånn at det er usikkert for den som låner? Det er faktisk ikke sånn at lån uten sikkerhet betyr at det ikke er trygt eller sikkert for den som vil låne, men det er faktisk banken som ikke får den sikkerheten som er vanlig i mange fysiske banker.

Når man låner penger i en fysisk bank, så skal man nemlig som regel stille sikkerhet for lånet, så banken vet at de kan få igjen pengene sine, men det er altså ikke alltid tilfellet med lån på nettet. 

lån

Husk å sammenligne!

Det er altså mange lån på markedet og mange muligheter, men det er alltid en god ide å sammenligne flere lån. Da får man nemlig et mye mer helhetlig og realistisk bilde av hva de forskjellige långiverne og bankene på nettet kan tilby – også når det kommer til lån uten sikkerhet. En tjeneste som Swiftbanker gjør det mulig å sammenligne og danne seg et godt overblikk over lånemarkedet på nettet.

Det er også viktig å sette seg inn i betingelsene de forskjellige bankene har for å låne penger, det er nemlig ikke sånn at de er helt like for alle lån eller for alle banker. Det de fleste har til felles, er dog at man ikke kan låne på nett med betalingsanmerkninger og det er alltid en aldersgrense man skal oppfylle, denne kan noen ganger være opp til 25 år. Det er også sånn at ens privatøkonomi har mye å si, og derfor er det lurt å sammenligne flere lån så man vet hva de forskjellige bankene står for.